25 Eylül 2017 Pazartesi

Esri Genç Bilginler Yarışmasında Merkezimizin Büyük Başarısı

23 Nisan 2013 Salı 13:32 tarihinde eklendi | 2697 defa okundu
Esri Genç Bilginler yarışmasını Öğr.Gör.Erhan ŞENER’in yönetiminde Şaban PAZARBAŞI tarafından hazırlanan “Coğrafi Bilgi Sistemleri Kullanılarak Süleyman Demirel Üniversitesi Yerleşke Bilgi Sisteminin Hazırlanması" adlı projemiz kazanmıştır.

Coğrafi Bilgi Sistemleri konusunda dünyanın lider kuruluşu olan ESRI firmasının geçtiğimiz sene tüm dünyada başlattığı Esri Young Scholars yarışmasının Türkiye ayağı kapsamında ESRI Türkiye tarafından düzenlenen Esri Genç Bilginler yarışmasında SDÜ çok önemli bir başarı kazanmıştır. Ülkemizin saygın üniversitelerinden çok sayıda katılımın gerçekleştiği yarışmada Süleyman Demirel Üniversitesi Uzaktan Algılama Arş.ve Uyg. Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr.Gör.Erhan ŞENER’in yönetiminde Coğrafya Bölümü öğrencisi Şaban PAZARBAŞI tarafından hazırlanan “Coğrafi Bilgi Sistemleri Kullanılarak Süleyman Demirel Üniversitesi Yerleşke Bilgi Sisteminin Hazırlanması” adı proje birinci seçilmiştir. Aynı yarışmada üçüncülüğü ise SDÜ Peyzaj Mimarlığı öğrencileri Mahmut TUĞLUER ve Emine KELEŞ tarafından hazırlanan Kentsel Yol Ağaçlarının Envanter Bilgileri ve 3 Boyutlu Olarak GIS Ortamında Oluşturulması adlı proje kazanmıştır.

Ön elemeyi geçen projeler, temsilcileri tarafından 19 Nisan 2013 Cuma günü Esri Türkiye Konferans Salonu'nda tanıtılmış olup, projeler bu tanıtım esnasında ve sonrasında ESRI Türkiye’nin uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirilmiştir. Gerekli değerlendirmeler neticesinde SDÜ Uzaktan Algılama Arş.ve Uyg.Merkezi tarafından hazırlanan proje 1.seçilerek 6-12 Temmuz 2013 tarihleri arasında San Diego, California, ABD’de düzenlenecek olan Esri User Conference ve Esri Educational User Conference'ta ülkemizi temsil etmeye hak kazanmıştır.